POP-UP ŠATOR POSLIJE-PRODAJNI SERVIS

 

Ako je potrebno, naša postprodajna usluga osigurava regeneraciju i popravak vašeg šatora u najkraćem mogućem roku.
Šator nam možete povjeriti na popravku ili ga sami popraviti. Servis i popravka odnose se na okvir i premaz šatora.

Pravila za popravke možete pronaći u rasporedu ispod.

 

POPRAVKE U VITABRI

VLASTITI POPRAVAK

 

 

serwis vitabri
serwis vitabri

Naši stručnjaci će se pobrinuti za detaljan pregled elemenata konstrukcije, te će ih u slučaju oštećenja zamijeniti novima. Konstrukcije treba redovno održavati, odnosno čistiti od prljavštine, pijeska i blata koji otežavaju pravilno sklapanje i rasklapanje šatora.

Naravno, takav servis možete obaviti i sami - vrlo je jednostavno.

 

KAKO ČUVATI VITABRI Šator?

1) Čišćenje brtve noge V3

Izvucite brtvu sa donjeg dijela profila gornje noge (broj dijela 18, model V3). Brtvu treba očistiti krpom kako biste uklonili prljavštinu, kao što su pijesak i zemlja, koji bi mogli spriječiti da noga glatko klizi van ili je izgrebati.

2) Podmazivanje strukture

Struktura je podmazana komercijalno dostupnim silikonskim sprejom. Podmažite natkoljenicu i potkoljenicu po njenoj vanjskoj površini, zatim je obrišite suhom krpom i nekoliko puta rasporedite strukturu kako bi se silikon dobro rasporedio.

Također koristimo silikon za čišćenje jarbolnih cijevi po istom principu.

Silikon možete kupiti kod nas u VITABRI-ju.

3) Provjera napetosti konstrukcije

Makazaste konstrukcije karakteriše stalna napetost svakog elementa, stoga je veoma važno da svaki dio konstrukcije bude 100% operativan. Da biste to učinili, pazite da pojedini dijelovi nisu napukli (zglobovi, klizači) ili savijeni (poprečni dijelovi, noge).

Zapamtite! Otkazivanje jednog elementa može dovesti do nepravilnog zatezanja cijele konstrukcije i oštećenja ostalih elemenata.

4) Zamjena dijelova šatora

Struktura VITABRI pop-up šatora pričvršćena je na samorezne INOX vijke, tako da svaki element možete zamijeniti tako što ćete ga odvrnuti i zamijeniti novim. Trenutni rad, čak i kod kuće.

5) Obloga šatora

Nemojte sami vršiti izmjene na premazu, jer to može oštetiti impregnaciju i uzrokovati curenje.

Šatorski premaz treba osušiti i čuvati u suhim uslovima nakon svake upotrebe.

Premaz se može čistiti visokopritisnim peračem, držeći bezbjednu udaljenost i bez upotrebe korozivnih hemikalija.
Duboku prljavštinu možete pokušati ukloniti sunđerom, sapunom i toplom vodom. Moguće ga je prati i u veš mašini na 30C, dugi ciklus.

VITABRI zadržava pravo da se čišćenje premaza vrši isključivo na vlastitu odgovornost kupca.

 

NARUČIVANJE SERVISA ILI REZERVNIH DIJELOVA

 

Da bismo identifikovali elemente koje treba zameniti, pripremili smo tehnički crtež svakog modela VITABRI pop-up šatora. Sve što trebate učiniti je odabrati model šatora koji imate i dio koji je oštećen (označen brojem).


Osim popravke strukture, VITABRI će popraviti i vašu tkaninu. Procjena popravka premaza je individualna i utvrđuje se nakon pregleda.


Narudžbe za dijelove ili servis šatora možete izvršiti na sljedećoj adresi: info@vitabri.pl ili putem telefona: +48 34 369 71 39

 

 

 

 

VITABRI ĆE VAM POMOĆI U ZDRAVLJANJU VAŠE OPREME